Menu Zavrieť

Záver sezóny, Hrádok: #coloursofclimbing & JaškoBUS (15.-17.11.2019)

Po minuloročnej úspešnej akcii #coloursofclimbing v októbri 2018 na Zbojníčke vo VT, sme sa spolu s Petrom Jaškom z Jaškobusu rozhodli pozvať zopár blízkych kamarátov a spolulezcov na Hrádok (15.-17.11.) a tak symbolicky uzavrieť letnú horolezeckú sezónu 2019. Boli sme radi, že naše pozvanie prijali.

Akcia mala mať socializačno-lezecký charakter, proste sa stretnúť, trochu sa zastaviť, porozprávať, zasmiať, pospomínať na rok 2019 a naplánovať rok 2020. A podľa počasia si zaliezť, alebo ísť na turistiku v okolí Vtáčnika.

Nakoniec sa nás v zrube, ktoré patrí k Chate pod Končitou zišlo 13 (Baška, Haike, Lili, Janka D., Dada, Leto, Peťo K., Dodo, Martin N., Sláďo, Luky, Peťo J. a IgiSima sa túlala v Nepále a Tasi na poslednú chvíľu žiaľ ochorel).

Popri dobrom jedle, pive a vínku sme si zasúťažili, premietli fotky z výletov, zasmiali sa, zahrali na gitare, pozreli film „Teória šťastia podľa Rybanského“ (s Dodovými postrehmi a poznámkami mal tento film exkluzívnu pridanú hodnotu), ale každý aj vyhodnotil svoj najsilnejší lezecký zážitok v roku 2019. A že tých zážitkov a silných momentov veru bolo!

V piatok večer sme začali cenami a súťažami. Cenu za najväčší počet vylezených ciest a nikdy predtým nelezených ciest na Hrádku vyhrala Baška a získala nové lano. Ďalším ocenením bol Igi, ktorý získal putovnú cenu za prínos pre komunitu a organizáciu akcií. Treťou súťažou piatkového večera bola súťaž v hádaní slovenských skalných oblastí a tatranských dolín a štítov. Tu pre zmenu zahviezdila trojica Lili, Dada a Dodo, ktorí vyhrali nejaké zdravé maškrty. Len informačne, zodpovedali 18 z 20 otázok 🙂

V sobotu sme s malou dušičkou (počasie) išli na Hrádok. Liezť sa dalo, na Hrádku sme boli dokonca len my 🙂 Partička Leto, Kelečko a Dada preliezala pod Dodovým „dozorom“ novšie cesty v ľavom sektore, Janka s Maťom si tiež dali zopár jednodĺžok, Igi s Haike a Baškou si dali kombináciu Polnočnej a Triády, Peťo J. so Sláďom si dali dve Rybanského klasiky, no a Lili s Lukym sa s vervou pustili do Dračieho kúta. O tom však inokedy, keďže Lili je zapojená v Igiho výzve pre rok 2019 🙂

Sobotný večer patril najmä prezentáciám. V kurze boli Alpy a hory. Najprv odprezentovali svoje lezecké zážitky a potulky po švajčiarskych Alpách Maťo N. s Jankou, následne sa pochválili svojimi silnými zážitkami Lili a Luky z ich augustového pôsobenia na Matterhorne a Poluxxe. A na záver odprezentovali svoje letné zážitky z Dent d Hérens a Gran Paradiso Kelečko s Dadou.

Popri množstve pekných záberov a zážitkov, odznelo veľa zvedavých otázok. Zostalo už len predstaviť projekt „Lez a športuj pre dobrú vec„. Veríme, že projekt za ktorým stojí Lili a Igi, naplno odštartuje začiatkom decembra. Následne sa večer pozvoľna prehupol do neformálnej zábavy 🙂 (gitara, „Hrable“…)

V nedeľu sa jedna partička bola prejsť v boldrovej oblasti (Končitá) a jedna partia išla zľahka opozrieť Faklove špáry.

Sumasumarum: odozvy pozitívne, žalúdky naplnené, bránice unavené, premietnutých množstvo fotiek a videí, akcia splnila svoj účel. Zostáva už len vymyslieť nejaké súťaže na rok 2020, zostať zdraví a aj naďalej si plniť sny túlaním sa po horách a skalách 🙂

Ďakujeme zúčastneným 🙂

Kde: Zrub pri Ch. pod Končitou
Kedy: 15. – 17.11.2019
Kto: Baška, Haike, Lili, Janka D., Dada, Leto, Peťo K., Dodo, Martin N., Sláďo, Luky, Peťo J. a Igi

Text: Igi M. ©coloursofclimbing (26.11.2019)
Foto: Baška, Haike, Kelečko, Luky, Sláďo, Peťo J. a Igi


Facebook Comments Box